понеділок, 14 січня 2019 р.

Город на підвіконні

   Цибуля здавна заслужила у народі славу відмінного овочу і цілющого засобу чи не від усіх хвороб. Ріпчасту цибулю люблять повсюдно. У селі Богданівка її їдять з тим же задоволенням, що в Ашхабаді, на берегах Нілу. Чому вона ріпчаста? Тому, що цибулина за формою дуже вже скидається на ріпку. Ріпчаста цибуля з незапам'ятних часів використовується в кулінарії і в лікувальних цілях. Вважається, що люди їли її ще за часів, коли не знали писемність.

         Учні 4 класу добре знають про властивості цього овоча, ми вже досліджували необхідні умови і різні способи вирощування цибулі на перо і проводили спостереження як росте цибуля при однаковому поливі на різних ґрунтах, у воді , пустій ємності на сонячному підвіконнику, а також під паперовим конусом. Тому ми легко, зі знанням діла швидко виростили смачну і таку корисну зелену цибульку для шкільної їдальні. СМАЧНОГО!

1 коментар:

  1. Молодці! Прийняли виклик десятикласників і першими скуштували власноруч вирощені вітаміни. На здоров'я!

    ВідповістиВидалити