Я вірю в себе. Я вірю в дітей. Я вірю в свою справу.

середу, 4 жовтня 2017 р.

30 вересня Всеукраїнський день бібліотек

    Учні третього класу є постійними читачами шкільної та сільської бібліотек. У нашому класі також є своя бібліотечка , якою ми постійно користуємося.  На уроці української мови учні дізналися про заснування першої бібліотеки в Україні . Разом ми склали твір-роздум на тему "Для чого існують бібліотеки". Ми вже добре знаємо який шлях проходить книга, щоб потрапити до нас - читачів.  Книги – це наші друзі, які нас не зраджують, завжди   залишаються з нами і не дорікають нам     нашою старістю. Тому ми стараємося  берегти  книги і підручники щоб вони як  можна довше залишалися "молодими".  
      Проте книга, як і людина, має своє життя,   вона теж схильна до захворювань, а хворіючи – руйнується. Щоб наші книги не хворіли ми дотримуємося правил поводження з книгою, а також влаштовуємо "книжкову лікарню".
 А сьогодні виготовили для наших підручників  ось такі кумедні закладки в техніці оригамі, котика та мишку.

  Світ, ступивши в третє тисячоліття, змінився невпізнанно, але потреба використовувати при читанні книжкову закладку залишається незмінною. Якось Стівен Спілберг, сказав: "Навіщо витрачати долар на закладку?! Адже долар можна використовувати замість закладки!" 
   Однак закладка як елемент книги, та й просто як окрема річ, часом досить дороговартісна і потребує до себе більш шанобливого ставлення, особливо якщо врахувати, що для когось це ще й предмет колекціонування.
Про історію виникнення книжкової закладки читайте тут

Немає коментарів:

Дописати коментар